Varza murata

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 7 Noi 2016 | 7072 vizualizari

 

Varza murata este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

 

INGREDIENTE

  • 21 verze albe (57 kg);
  • 40 l apa (dintre care 4 l se fierb);
  • 1,5 kg sare grunjoasa;
  • doi porumbi;
  • doua gutui;
  • o legatura de marar uscat cu seminte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul uscat. Se adauga din nou varza pana cand se umple butoiul.

Se fierb 1,3 kg sare grunjoasa in 4 l apa pana cand se topesc aproape de tot, dupa care aceasta saramura se toarna fierbinte peste varza. Se completeaza cu apa rece pana cand se umple butoiul.

Cu ajutorul unui furtun, care se introduce in butoi, se sufla in apa pentru a se imprastia sarea o data la 2-3 zile timp de 1-2 saptamani sau pana cand se mureaza varza. La cateva zile dupa ce varza incepe sa se mureze, se mai completeaza cu varza doar in cazul in care nu a incaput in butoi de prima data. In acelasi timp, se mai ia din zeama din butoi pentru ca aceasta sa nu dea pe dinafara atunci cand este adaugata o noua varza. Se continua cu suflarea pe furtun pana cand se mureaza si varza nou-introdusa.

Este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza Murata