Mai mereu o prepar ca stiu ca nu ingrasa si este si de post. Asta nu inseamna ca iubitorii de carne nu pot asocia varza cu gratar, ciolan, carnati de casa, coaste la gratar, friupturi, chiftele etc. Dar eu o prefer asa, fiindca este tare buna.
Prima data se curata varza de frunzele de deasupra, apoi se spala bine si se toaca, se sareaza putin. Zarzavaturile, ceapa, ardeiul si leusteanul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca marunt. Ceapa, ardeiul si zarzavatul se pun la calit cu uleiul si 100 ml apa, apoi adaugam varza si cartofii. Mai lasam putin sa se caleasca si apoi potrivim de sare, cimbru si piper. Punem si foaia de dafin si completam cu apa fierbinte, atat cat sa o acopere, acoperim si lasam sa fiarba la foc incet. Cand este aproape gata adaugam rosiile si mai lasam sa fiarba 10 minute. Asezonam cu leustean verde.
Se serveste calda cu un ardei iute langa. Sa va fie de folos
1
Cine doreste mai acrisoara poate sdauga bulion sau pasta de bulion
2
Iar cei care nu tin post pot adauga si smintina
3
De obicei eu pun marar verde la varza dar fiindca in familie sunt si din cei carora nu le place mararul am folosit leustean