Este o nebunie de varza, cam asa o descriu eu.Buna, gustoasa, se topeste in gura, iar ciolanul si kaizer-ul ii ofera o aroma de nedescris.Stiu ca unii tin post, dar poate fi pregatita dupa...Va poftesc la masa...
Intai ne pregatim toate ingredientele apoi ne apucam de preparat.
Varza o spalam si o taiem fideluta.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem rondele.
Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Ciolanul afumat il parlim putin pe flacara, il trecem pe sub un jet de apa, apoi il taiem bucati potrivite.
Kaizer-ul il taiem feliute nu foarte mari.
Intr-o oala punem uleiul la incins.
Punem bucatile de kaizer si de ciolan si le rumenim 1 minut.
Adaugam ceapa, morcovul si ardeiul si le inabusim si pe ele 1 minut.
Punem o cana si jumatate cu apa.
Cand incepe sa fiarba punem varza tocata si pasta de gogosari.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba circa 15-20 de minute.
Condimentam apoi cu sare, piper si cimbru.
Incorporam si verdeata tocata.
Intr-un bol amestecam borsul, pasta de tomate si pasta de rosii de casa.
Varza o turnam intr-o tava de aragaz sau un vas de ceramica.
Turnam deasupra amestecul cu bors si invartim putin in tava sa se patrunda peste tot.
Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura nu foarte mare.
Mmmmm dar ce miros este in bucatarie de la varza ca iti vine o o mananci inainte sa fie gata....
Cand este bine facuta, zeama a scazut atat cat va place si are putina crusta deasupra o scoatem din cuptor.
O lasam putin la racorit apoi este numai buna de servit.
Sa aveti pofta...