aceasta combinatie de varza calita si prosciutto o fac pt prima data...dar a iesit bunicica si m-am gandit sa va impartasesc si voua combinatia mea...
mai intai am pregatit legumele, le-am taiat marunt: ceapa, ardeiul si varza.
ceapa am pus-o la calit in ulei de masline( eu cu din asta gatesc aici, e f sanatos) vreo 3-4 min, apoi am adaugat sunca taiata cubulete , am mai lasat la calit putin apoi am acoperit cu apa, cam o cana si am lasat 10 min sa fiarba.
am adaugat apoi bulionul si oregano, am mai completat cu apa cat sa acopere si am mai lasat la fiert 10 min sa fiarba si pasta de rosii.
apoi am adaugat ardeiul taiat cubulete , foaia de dafin si varza ( se paote da si pe razatoarea mare) care in prealabil am freecat-o bine cu sare si piper
am amestecat bine si am completat cu apa pana am acoperit tot si am lasat sa fiarba sub capac pana s-a patruns varza suficient. daca mai e nevoie se mai completeaza cu apa pe timpul firberii, sa nu se prinda de fund.
cand e varza facuta se ia capacul si se mai lasa asa cateva minute pana scade apa atat cat dorim , se stinge focul , se adauga 2 lg de smantana acra si patrunjel verde taiat fin.
pofta buna!