Varza este una din mancarurile mele preferate, dar prefer varza dulce proaspata.
Am mancat odata la mama soacra varza calita in grasime de pasare si tare mult mi-a placut asa ca azi am executat si eu reteta ei.
Am tocat varza spalata si scursa, am pus-o intr-un vas, am frecat-o cu putina sare si am stropit-o cu zeama de la o lamaie.O lasam asa la odihnit pana pregatim toate celelalte ingrediente.
Costita portionata si spalata am pus-o la fiert in putina apa si am lasat-o doar pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs-o si am spalat-o. Asta pentru a indeparta din toxinele care se depun in timpul afumarii.
Am tocat ceapa, morcovul l-am razuit, iar ardeiul l-am avut deja tocat la congelator.
Am pus intr-un vas untura de curcan la topit, apoi am adaugat costita si am parajit putin pe toate partile, apoi am scos-o si am pus legumele. Am adaugat putina apa peste ele si am lasat pe foc fara capac pentru evaporarea apei. Cand s-au patruns bine legumele am adaugat varza tocata, am amestecat, am asezonat cu condimentele, am adaugat si costita si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
Dupa acest timp, am adaugat sucul de rosii si am mai lasat 15 minute la cuptor.
Baietii mei o servesc alaturi de cativa graunti de usturoi, sau ardei iute, mie imi place asa simpla.