Spalam varza, indepartam frunzele exterioare, o tocam si o fierbem 60-70 minute in apa cu o lingura de cimbru uscat (daca este varza proaspata adaugam si putina sare). Pana cand fierbe varza pregatim umplutura si fierbem orezul.
Spalam orezul si-l punem la fiert in apa cu sare, apoi il strecuram si-l adaugam la carnea tocata calita.
Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam boia dulce, o lingura de cimbru uscat si carnea tocata. Calim carnea pana cand incepe sa se deschida la culoare, adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-o tava (yena) punem putin ulei sau untura pe fundul tavii apoi punem un strat de varza, un strat de carne cu orez, smantana si apoi din nou varza. Deasupra putem pune inca putin ulei.
Deasupra mai putem adauga smantana si cascaval ras, acestea se rumenesc si vor da un plus de savoare.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 minute (foc mediu).
Daca inlocuim carnea tocata cu ciuperci vom obtine o delicioasa mancare de post.