Varza calita la cuptor

de ianculubita in Porc, 14 Mar 2013 | 5371 vizualizari

 

Va recomand reteta mea si nu veti regreta.

 

INGREDIENTE

  • 2buc.varza murata
  • 1ceapa mare
  • 2linguri de grasime
  • 2linguri bulion de ardei
  • 1cana suc de rosii
  • 1kg de costita,fleica sau carnati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita la cuptor:

Varza daca esta sarata si acra,o punem in apa rece 20-30min(eu nu am desarat-o,pentru ca e pusa de mine si nu are nevoie);in acest timp,in vasul de gatit calim ceapa tocata marunt in untura incinsa,adaugam varza taiata fideluta si bine stoarsa,dupa cateva minute adaugam pasta de ardei si sucul de rosii;lasam sa se caleasca la foc mic cu capac 10-15 min;in acest timp condimentam carnea pe care o punem peste varza;dupa ce varza s-a calit pe jumatate,sau o lasam in acelas vas,sau o rasturnam intr-o tava,deasupra punem carnea,carnatii,acoperim si dam la cuptor la foc mic,intorcand din cand in cand carnea.

Se serveste calda,neaparat cu mamaliguta si ardei iute.

TIPS-URI

1

recomand ca sa rasturnati varza intr-o tava,in acest fel se gateste mai repede

2

optional cu varza amestecati si 2-3catei de usturoi taiati marunt,varza va avea un gust mai deosebit

3

carnati-i putem adauga dupa ce carnea este aproape facuta pentru ca pentru ei nu trebuie timp mult de gatit

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de porc cu ceapa