Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte

de botcrina in Porc, 26 Oct 2014 | 4653 vizualizari

 

Zilele acestea nu ştiam ce să mai gătesc, am căutat să văd cam ce aveam prin casă şi a ieşit următorul preparat, unul foarte gustos şi săţios.

 

INGREDIENTE

Pt. tocăniţă
  • 300 g carne de porc
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • o jumătate dintr-o rădăcină de ţelină
  • 1 morcov
  • sare, piper după gust
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură boia dulce
  • 100 ml ulei
Pt. găluşte
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • 1 praf de sare
Varza călită
  • 1 ceapă medie
  • 1 varză potrivit de mare(aprox. 1 kg)
  • sare, piper după gust
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte:

Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele.

Cu ajutorul unui cuţit facem varza fideluţă, presărăm peste aceasta 1 linguriţă sare, amestecăm şi o lăsăm să stea aproximativ 10 minute.

Între timp punem apă la fiert pt găluşte.

Într-un bol desfacem ouăle, apoi le amestecăm cu făină, griş şi sare până obţinem un aluat potrivit pentru găluşte.

Când fierbe apa, cu ajutorul unei linguri punem găluştele în apă.

După aproximativ 5-10 minute scoatem găluştele într-o strecurătoare.

Călim ceapă tăiată cubuleţe, apoi adăugăm varza. Punem dacă mai este nevoie sare, apoi piper şi 1 foaie de dafin. Stingem cu o ceaşcă de apă.

Când este bine pătrunsă varza şi are o culoare maronie este gata.

La final asamblăm totul astfel: punem găluştele peste varză apoi adăugăm tocăniţa de carne şi amestecăm cu grijă ca să nu rupem găluştele.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc la tuci