Varza calita

de Lavinia in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2014 | 17832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 verze
  • 5-6 feliute ardei iute
  • 150-200 g carne de porc cu grasime(optional)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 250 g pasta de rosii
  • 70 ml ulei
  • marar tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

Am taiat varza in fasii subtiri,am frecat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte sa se inmoaie putin varza.

Intre timp am taiat ceapa julien si am pus-o la calit in ulei impreuna cu ardeiul iute pana a devenit sticloasa.

Am adaugat zaharul si am mai lasat 1-2 minute amestecand continuu.

Carnea de porc am taiat-o cubulete mici si am adaugat-o peste ceapa.

Am lasat carnea sa se caleasca impreuna cu ceapa 5-10 minute.

Am adaugat varza si am lasat-o sa fiarba la foc mic spre mediu amestecand din cand in cand in ea pentru a nu se lipi.

Cand a fost aproape fiarta am adaugat cimbrul uscat ,piper si pasta de rosii.

Am mai lasat varza sa fiarba impreuna cu pasta de rosii aprox 20 de minute.

Am asezonat varza cu sare (Doar daca este nevoie) si marar tocat.

Am servit fierbinte alaturi de mamaliguta,smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa