Varza calita

de Lavinia in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2014 | 18949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 verze
  • 5-6 feliute ardei iute
  • 150-200 g carne de porc cu grasime(optional)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 250 g pasta de rosii
  • 70 ml ulei
  • marar tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

Am taiat varza in fasii subtiri,am frecat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte sa se inmoaie putin varza.

Intre timp am taiat ceapa julien si am pus-o la calit in ulei impreuna cu ardeiul iute pana a devenit sticloasa.

Am adaugat zaharul si am mai lasat 1-2 minute amestecand continuu.

Carnea de porc am taiat-o cubulete mici si am adaugat-o peste ceapa.

Am lasat carnea sa se caleasca impreuna cu ceapa 5-10 minute.

Am adaugat varza si am lasat-o sa fiarba la foc mic spre mediu amestecand din cand in cand in ea pentru a nu se lipi.

Cand a fost aproape fiarta am adaugat cimbrul uscat ,piper si pasta de rosii.

Am mai lasat varza sa fiarba impreuna cu pasta de rosii aprox 20 de minute.

Am asezonat varza cu sare (Doar daca este nevoie) si marar tocat.

Am servit fierbinte alaturi de mamaliguta,smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]