Varză călită

de madi_marin in Mancaruri de post, 11 Mar 2012 | 10645 vizualizari

 

Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post….cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.

 

INGREDIENTE

  • 1 varză de 2 kg
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper boabe
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • pastă de tomate
  • ulei
  • opţional zeamă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită:

Varza se toacă. Se freacă cu puţină sare, apoi se pune în cratiţa cu ulei la foc măricel până scade un pic şi încape toată.

Se adaugă ardeiul gras tocat fideluţă, piper boabe şi foi de dafin, apoi se dă vasul la cuptor fără să se adauge apă deloc. Se lasă la foc mic până e gata, apoi se adaugă boia de ardei dulce, sare daca mai e nevoie şi pasta de tomate. Se mai lasă 10 minute la cuptor. Pentru cine doreşte să fie un pic acrişoară ….se adaugă puţină zeamă de lămâie.

Se poate servi şi rece şi caldă cu mămăliguţă şi ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

ionela2682 1

23.03.2012, 19:55

M-ia ai dat idee ce sa mai gatesc cu varzica asta!

madi_marin 1

23.03.2012, 20:45

ionela...ma bucur ca ti-am fost de ajutor...

madi_marin 1

23.03.2012, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de legume la tigaie