Varza a la Cluj...in stil prahovean

de ralu_ca in Porc, 24 Ian 2013 | 7967 vizualizari

 

Sigur o sa va placa, are un gust delicios!

 

INGREDIENTE

  • varza acra _ 2 verze potrivite
  • 1 kg carne porc tocata
  • 1 pahar orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • bulion
  • sare, piper
  • marar, cimbru
  • 2 linguri untura de casa
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • kaizer sau bacon
  • ulei
  • 2 rosii proaspete sau in bulion
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj...in stil prahovean:

Mai intai se toaca varza.

Separat tocam 2 cepe, iar morcovii se dau prin razatoare, dupa care se amesteca si se calesc in cratita cu putin ulei. Dupa cateva minute adaugam si varza tocata, punem apa sa acoperim compozitia si lasam sa fiarba cu un capac deasupra.

Cand consideram ca este aproape gata se adauga piper si bulion ( daca va place mai colorata puneti mai mult ), amestecam si mai lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Dupa aceea, cratita se da la o parte de pe foc.

Intre timp, celelalte 2 cepe le tocam si le calim in putin ulei, adaugam carnea, amestecand continuu pana isi schimba culoarea. Orezul se spala punandu-l in compozitie cu putina sare, piper, vegeta, marar, putin cimbru. Peste toate aceste ingrediente se adauga apa lasand sa fiarba pana scade.

La final, intr-o cratita (potrivita pentru compozitia facuta) unsa cu untura, punem un strat de varza, apoi carnea, iar la final varza ramasa.

Ouale se bat foarte bine, le amestecam cu putina sare si smantana, apoi se toarna peste toata compozitia din cratita.

Deasupra se pun felii de kaizer sau bacon si bucati potrivite de rosii.

Introducem totul la cuptor si lasam la foc potrivit pana ce amestecul de deasupra s-a rumenit.

In speranta ca v-am facut pofta, va las sa savurati in timp ce va uitati si la ce am gatit eu duminica.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj...in stil prahovean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de stevie sau totike