Curatam si spalam legumele.
Varza se toaca si se freaca putin cu sare pentru a se inmuia, apoi se caleste in 3 linguri de ulei. Amestecam din cand in cand, adaugam piper dupa gust si cimbru uscat.
Dupa ce a scazut apa lasata, adaugam jumatate din borcanul de salata de varza rosie.
Amestecam si lasam sa se gateasca impreuna cca 10 minute. Oprim focul.
Calim intr-o tigaie incapatoare ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei.
Adaugam orezul spalat si carnea tocata, amestecam, calim cca 10 minute, adaugam apoi berea, sare, piper si cimbru dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic 30minute.
Asamblare:
-Intr-un vas termorezistent asezam un strat de varza, acoperim cu un strat de rosii proastat pasate,apoi repartizam in strat consistent amestec de carne cu orez.
-Asezam din nou un strat de varza, nivelam, adaugam rosii pasate, apoi restul de carne cu orez.
-Ultimul strat va fi tot de varza iar deasupra turnam sosul de rosii pasate. Deasupra asezam rondele de rosii, presaram putin cimbru uscat si rozmarin.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cel putin 1 ora.
Vasul termorezistent se aseaza pe gratar iar sub acesta treebuie sa asezam tava adanca a aragazului in care am pus 2-3 cani cu apa.
Lasam varza sa se gateasca la cuptor (eu am setat functia cu ventilatie).
Oprim cuptorul si lasam mancarea sa stea in cuptor pana in momentul servirii.
Pofta buna!