Se taie varza fasii si se pune intr-o cratita incapatoare cu un pic de ulei si o cana de apa.Se adauga sare si oregano si se lasa la calit . O sa scada foarte mult varza. Se amesteca mereu sa nu se prinda de fund.
Se taie cepele marunt si se pun la prajit in ulei. Se adauga carnea tocata si un pic de sare. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga pasta de rosii si cimbru. Se lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se ia deoparte pana in momentul montarii .
Orezul se fierbe in apa cu un pic de sare. Cand este fiert se pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.
Montare
Se pune intr-o tava un strat din 1/3 din cantitatea de varza calita si se intinde bine . Peste varza se adaua jumatate din carnea tocata si se intinde uniform. Peste carne se pune jumatate din orezul fiert iar peste orez se pune 150 gr smantana.
Se repeta operatia inca odata si se termina cu un strat de varza si 100 gr de smantana.
Se astupa tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptor 250 grade ,30 minute.
Se serveste cu smantana.