"Valurile Dunarii" cu caise

de Maria68 in Prajituri, 25 Iun 2012 | 4002 vizualizari

 

Din categoria "Prajiturile bunicii" va prezint o surpriza delicioasa de sezon.
Este mai mult decat un chec, este un blat de chec marmorat, cu cateva surprize zemoase.......de neuitat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de chec:
  • 250g unt moale
  • 250g zahar
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300g caise din compot
  • Crema de vanilie:
  • 500ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 100g zahar
  • 250g unt
  • 4 linguri suc de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 75 g ciocolata cu lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Valurile Dunarii" cu caise:

Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao.
Turnam compozitia de aluat alb in forma si nivelam. Deasupra se sprinteaza in spirala aluatul cu cacao. Iar cu ajutorul unei furculite, marmoram usor(aluatul brun oricum tinde sa coboare, din cauza plusului de cacao).
Caisele le lasam sa se scurga, le taiem felii si le asezam pe aluat. 

Introducem in cuptorul incins in prealabil si coacem cam 50 de minute(sau infunctie de cuptorul fiecaruia), sau putem face testul scobitorii. Cand este gata copt, scoatem si lasam la racit, dupa care asezam pe un platou.

Pentru crema, amestecam praful de budinca impreuna cu 6 linguri de lapte si 2 linguri de zahar. Restul de lapte se  fierbe intr-o oala. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba cateva clocote. Cand consideram ca este fiarta budinca, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. . Se adauga suc de lamaie. Cand budinca si untul ajung la aceeasi temperatura, se ia cate o lingura de budinca si se inglobeaza in compozitia de unt. Crema se aseaza pe blat si se da la rece.

Pentru ornat, topim ciocolata in bain-marie si se spriteaza sub forma de grilaj pe crema rece.

Este un adevarat deliciu!!!!!!

Sursa: Revista "Secretele bucatariei"

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Valurile Dunarii" cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!