Usturoi murat

de Sim0na in Conserve, 3 Noi 2012 | 9423 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/10/usturoi-murat-in-vin-alb-si-sec.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g usturoi
  • 150 ml otet de vin alb
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita rasa sare gronjoasa
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa oregano
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Usturoi murat:

Usturoiul desfacut in catei, l-am pus in apa clocotita pentru cateva secunde.  Apoi l-am scos si l-am pus intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta metoda usturoiul se curata foarte usor. Intr-o alta craticioara am pus otetul, vinul, sarea, zaharul si oregano, si le-am pus la fiert. Dupa cateva clocote am dat vasul de pe foc si am adaugat usturoiul curatat, amestecand cca 1 minut. Am scos usturoiul si l-am pus in borcan, apoi am adaugat zeama peste, lasand 1 cm pana sus.  Borcanul le-am sigilat si l-am pus apa clocotita pentru 10 minute. L-am lasat in cuptorul cald pana a doua zi, cand l-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Usturoi murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă