Umplutura de nuca pentru cozonac

de Silvioara in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 39820 vizualizari

 

Secretul umpluturii mele de nuca pentru cozonac il stiu de la mama si este un pic mai special deoarece folosesc vin in loc de albus de ou. Da, da, ati citit bine, vin. Vin rosu sau alb, nu conteaza, bun la gust sa fie. Adica sa nu fie din cel acru, zeama de varza... Nu se pune mult, mai putin de jumatate de cana, ideea este ca umplutura va avea un gust nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • un bol micut cu miez de nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • mai putin de jumatate de cana cu vin rosu (sau alb) dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umplutura de nuca pentru cozonac:

Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide.

Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti sa puneti vinul peste umplutura. Atentie!!! Nu se toarna cu cana, se ia putin cate putin cu o lingura si se amesteca pana obtinem o compozitie consistenta, bine legata.

Nu trebuie turnat vin sa "balteasca" prin amestec. Nuca va absorbi vinul si va capata o aroma deosebita, nu se va simti alcoolul, stati fara grija, nu va veti imbata mancand acest cozonac...

Daca ti-a placut reteta noastra "Umplutura de nuca pentru cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

21.11.2011, 21:09

Ce idee minunata...multumesc mult...cu siguranta am sa probez

MIUTA 1

24.11.2011, 23:51

rodicaspring 1

27.04.2021, 11:51

eu am fäcut cu visinatä,, este super

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si nuca