Biscuiti nemtesti cu scortisoara

de Tabita _ in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 6353 vizualizari

 

Imi plac mult acesti biscuiti, mereu cumparam, dar acum stiu si sa-i fac. Reteta de la Edith`s kitchen

 

INGREDIENTE

  • 115 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 225 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara (eu am pus doar 1/2 de lgt)
  • un varf de lingurita praf de cuisoare

Pentru ornare:

  • stafide
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti nemtesti cu scortisoara:

Se mixeaza bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Se mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si cuisoarele pisate si se pun peste amestecul de unt si ou, amestecand usor cu o spatula. Se face un aluat compact si se da la frigider invelit in folie de plastic pentru cca 2 ore.

Dupa ce a stat la frigider (eu l-am lasat de seara pana dimineata in frigider), se lasa 2-3 minute la temperatura camerei, apoi se intinde suprafata usor pudrata cu faina, in strat gros de 3-4 mm. Decupam formele dorite se pun desupra stafide si se presam usor. Se iau cu o paleta si se pun pe hartie de copt in tava. Se coc 10-12 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se lasa in tava 2-3 minute, apoi se pun pe un gratar la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se pot pune desupra fulgi de migdale sau fructe confiate.

2

Se pastreza foarte bine in cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti nemtesti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Tabita _ 1

14.04.2013, 00:49

Motan

Eleva_26 1

14.05.2013, 20:59

Buna ,sunt eleva si e prima data cand incerc sa fac biscuiti.Sunt pentru un concurs de la scoala si sper ca vor iesi foarte gustosi!!

Tabita _ 1

14.05.2013, 21:11

Ma bucur foarte mult ca incerci aceasta reteta. E destul de usor de facut, iar biscuitii sunt deosebiti si aromati si se pastreaza mult timp.
Ai grija sa nu ti se arda ca se fac foarte repede.
Te pup.
Daca ai ceva intrebari, iti stau la dispozitie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute