Turte englezesti cu faina integrala

de Miha in Piine, 13 Oct 2009 | 8776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte
  • 225 g faina integrala de grau
  • 225 g faina alba
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura unt
  • 10 g drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte englezesti cu faina integrala:

Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei forme ( 7,5 recomandat) sau cu un pahar decupam cerculete de aluat.

Transferam cerculetele intr-o tava presarata cu gris si acoperim cu folie alimentara. Lasam la dospit in jur de 20 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Incingem o tigaie de teflon la foc mediu si presaram cu gris.

Coacem turtitele la foc mic pentru a nu se arde. Eu am schimbat stratul de gris la fiecare tura de turtite coapte.

Se servesc calde, sub forma de toast sau simple.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte englezesti cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

14.10.2009, 10:26

Daca am fost aproape inseamna ca data viitoare voi fi si mai aproape. O sa caut reteta de Scones.

rivka 1

14.10.2009, 11:16

oo interesante sunt fff bune in orice caz arata f bine

adry88 1

11.05.2011, 21:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi