Franzela cu cartofi si fulgi de secara

de Sylvia in Piine, 1 Aug 2010 | 5665 vizualizari

 

Painea cu cartofi este preferata mea dintre painile albe, de data asta am vrut diversific putin si am adaugat la compozitie 50 grame de fulgi de secara.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de

  •  1/2 cana de cartofi fierti si zdrobiti,
  • 1/2 cana de apa in care au fiert cartofii ( eu ii fierb taiati cubulete ca si pentru piure),
  • 1/2 cana de lapte,
  • 3 linguri de unt,
  • o lingurita zahar,
  • 1,5 lingurite de sare,
  • 3 cani de faina, 
  • 50 garme fulgi de secara,
  • un cub de 25 grame  de drojdie. 
  • Puteti inlocui laptele cu apa sau untul cu ulei, iese la fel de buna.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela cu cartofi si fulgi de secara:

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela.

 Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25 minute. A iesit super pufoasa si aromata, se pastreaza foarte bine si pentru a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela cu cartofi si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sylvia 1

02.08.2010, 15:06

Madi sa vezi ce mult o sa iti placa

Sylvia 1

02.08.2010, 15:07

Lia, multumesc

lira 1

05.08.2010, 14:09

vai ce bine arata! Jur ca deja simt mirosul de paine calda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac