Turte cu branza

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 19317 vizualizari

 

Deoarece unii sunt mofturosi am facut si clasice. La fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 250ml smantana
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 500g branza sarata
  • 150ml smantana    
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu branza:

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.

Se pune faina, sarea, oul si laptele  si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.

Se pune intr-un castron mare si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Branza sarata se sfarama si se amesteca cu smantana.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).

Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.

Se pune branza pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa branza.

Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.

Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc frumos.

Sunt bune calde dar si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulete de mamaliguta cu branza