Fasole batuta cu ceapa calita

de cute_alynutzza in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2013 | 7591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole uscata
  • 3 cepe mari
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • ulei pentru frecat
  • sare, piper, bicarbonat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa calita:

Lasam fasolea la inmuiat in apa rece cateva ore. In acest timp daca fasolea e buna ar trebui sa se umfle.

Punem fasolea la foc cu un varf lingurita de bicarbonat. Dupa ce dat in fiert lasam 10 min pe foc, dupa care strecuram fasolea, adaugam apa calda si o punem din nou pe foc. Acest procedeu il repetam de 3 ori. Astfel fasolea va fi usor de digerat si va fi evitat fenomenul de balonare. In ultima apa adaugam un varf lingurita de sare si lasam sa fiarta pana cand bobul de fasole devine moale si se sfarama usor.

Separat taiem ceapa si o punem intr-o tigaie la calit in putin ulei. In momentul in care ceapa incepe sa prinda culoare adaugam o lingura cu varf de pasta de rosii.

Amestecam bine si mai lasam aproximativ 5-7 min pe foc. Luam de pe foc.

Dupa ce fasolea s-a fiert si s-a racit avem doua variante pentru a o pisa. Prima ar fi blender-ul, a doua ar fi pasatorul de cartofi. Eu am folosit ambele variante pentru ca dupa prima tura mi s-a stricat blender-ul. :D Diferenta nu este mare, doar ca in cazul blender-ului e mai putin de munca insa daca fasolea este fiarta bine ar trebui sa se zdrobeasca imediat.

"Blenduim" fasolea dupa care adaugam cam trei sferturi din ceapa calita. Ceapa ramasa o pastram pentru decor. In cazul in care folosim pasatorul adaugam ceapa in fasole la sfarsit, inainte de a orna amestecand bine.

Dupa ce fasolea este pisata incepem sa frecam cu ulei pana devine cremoasa. Am folosit cam 700 de ml de ulei cu tot cu uleiul in care am prajit ceapa.
O punem intr-un castron si ornam cu ceapa ramasa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta, orientala (Byesar)