Bunatati pentru colindatori
Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula, iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).
In coltul unei fasii, se pune o lingura de mere si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).
Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand sunt gata toate, se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit 10 minute.
Se scot, se ung cu galbenusul de ou si se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Se scot si se lasa la racit.
Pofta Buna!