Trigoane cu cartofi si cascaval

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2014 | 7244 vizualizari

 

O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400g faina
  • -o jumatate lingurita sare
  • -4 linguri ulei
  • -6 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • -0.5 kg cartofi medii
  • -0.5 kg spanac
  • -2 linguri ulei
  • -2 fire ceapa verde taiata marunt
  • -100 gr branza feta
  • -marar verde , o jumate de legatura
  • Extra:
  • -ulei pentru prajit
  • -Pt servit:
  • 6 linguri smantana + 2-3 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu cartofi si cascaval:

Pentru aluat:

Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura

Pentru umplutura 

Cartofii trebuie sa ii fierbem taiati cubulete in apa cu sare.Spanacul il spalam bine si il oparaim . Cand se raceste putin il tocam marunt .

Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.

Ceapa verde o taiem destul de marunt

Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei .

Vom cali foarte putin ceapa , spanacul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul).

Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi deja amestecati cu spanacul si cu celellate verdeturi .

Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.

Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.

Framantam din nou aluatul putin si formam din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu una , doua  linguri de cartofi, depinde cat de pline doriti sa fie (eu am pus cate doua linguri de compozitie) . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.

Procedam la fel cu toate bilele .

Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate bucati  incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde  cu un sos de smantana cu usturoi .

TIPS-URI

1

in loc de spanac se pot pune urzici sau leurda

2

ca si umplutura mai puteti folosi ciuperci sau amestec de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

anca_rm 1

07.04.2014, 09:02

Marci multumesc , nu am incercat copate , dar o sa incerc . Eu zic ca nu are ce sa aiba daca le coci ...normal sunt mai sanatoase

anca_rm 1

07.04.2014, 09:03

Babi, Lia , Laura , Alexandra va multumesc

Sandie 1

06.09.2015, 15:36

Trigoane cu cartofi si CASCAVAL.... Unde este cascavalul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde