O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).
Pentru aluat:
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura
Pentru umplutura
Cartofii trebuie sa ii fierbem taiati cubulete in apa cu sare.Spanacul il spalam bine si il oparaim . Cand se raceste putin il tocam marunt .
Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.
Ceapa verde o taiem destul de marunt
Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei .
Vom cali foarte putin ceapa , spanacul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul).
Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi deja amestecati cu spanacul si cu celellate verdeturi .
Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.
Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.
Framantam din nou aluatul putin si formam din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu una , doua linguri de cartofi, depinde cat de pline doriti sa fie (eu am pus cate doua linguri de compozitie) . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.
Procedam la fel cu toate bilele .
Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate bucati incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde cu un sos de smantana cu usturoi .
1
in loc de spanac se pot pune urzici sau leurda
2
ca si umplutura mai puteti folosi ciuperci sau amestec de legume