O pizza foarte usoara, cu un blat pufooooosss si un topping simplu dar bun!
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.
Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt (de ex. tava de la aragaz). Se intinde aluatul cu sucitorul sau cu mana, cum preferati, si se aseza in tava. Se unge cu sosul de rosii, se aseaza feliile de sunca intregi sau rupte bucati, ciupercile, iar deasupra mozzarela rupta si ea bucatele.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la 180-200 de grade.
Pofta buna!
1
cand intindeti aluatul, masa nu trebuie infainata pentru ca este un aluat nelipicios
2
puteti pune sunca de porc, de pui, prosciutto crudo sau de care preferati
3
de data aceasta am folosit o bucata de branza mozzarella pe care am rupt-o in bucatele mici, dar puteti folosi cascaval ras, sau orice fel de branza va place