Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca)

de alen14 in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2012 | 19866 vizualizari

 

Plescavita traditional Sarbeasca, de si in Romania nu se gasesc condimente pentru plescavita traditonala va dau o retet care poate inlocui in mica parte condimentele folosite
(de si nu e greu de facut o plescavita Srbeasca . Tot secredu e in frigider. grataru pe carbuni si ingredientele Sarbesti). Da daca adougati bicarbonat de sodiu o sa atingeti aproximativ aceeiasi calitate de plescavita SARBEASCA.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 500g carne tocata de vita
  • sare
  • piper
  • 3g bicarbonat de sodiu (condimente Sarbesti)
  • putina apa calduta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca):

Se amesteca carnea de porc cu cea de vita, se adauga sare piper dupa gust, bicarbonatul de sodiu, se adauga in apa  calduta si se toarna peste compozitie.

Compozitia se amesteca timp de 30 de minute, se pune la frigider timp de 5 ore.

Se scoate, se amesteca inca odata timp de 30 de minute, se pune din nou la frigider  se lasa timp de 20 de ore acoperita cu o folie de bucatarie.

Se scoate, se fac mingi de 150g, din care facem plescavita si o punem pe gratar (cu carbuni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

alen14 1

19.11.2012, 21:36

da sunt, da toate sunt delicioase dupa reteta Sarbeasca

Panacris 1

26.11.2012, 08:58

Am gasit la Selgros, plescavita Tare gustoasa este!

sasha62 1

11.07.2014, 12:17

Foarte bun! Dar in carne tocata trebuie adaugata si ceapa taiata marunt! Incercati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de la Borsa