Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca)

de alen14 in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2012 | 19228 vizualizari

 

Plescavita traditional Sarbeasca, de si in Romania nu se gasesc condimente pentru plescavita traditonala va dau o retet care poate inlocui in mica parte condimentele folosite
(de si nu e greu de facut o plescavita Srbeasca . Tot secredu e in frigider. grataru pe carbuni si ingredientele Sarbesti). Da daca adougati bicarbonat de sodiu o sa atingeti aproximativ aceeiasi calitate de plescavita SARBEASCA.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 500g carne tocata de vita
  • sare
  • piper
  • 3g bicarbonat de sodiu (condimente Sarbesti)
  • putina apa calduta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca):

Se amesteca carnea de porc cu cea de vita, se adauga sare piper dupa gust, bicarbonatul de sodiu, se adauga in apa  calduta si se toarna peste compozitie.

Compozitia se amesteca timp de 30 de minute, se pune la frigider timp de 5 ore.

Se scoate, se amesteca inca odata timp de 30 de minute, se pune din nou la frigider  se lasa timp de 20 de ore acoperita cu o folie de bucatarie.

Se scoate, se fac mingi de 150g, din care facem plescavita si o punem pe gratar (cu carbuni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

alen14 1

19.11.2012, 21:36

da sunt, da toate sunt delicioase dupa reteta Sarbeasca

Panacris 1

26.11.2012, 08:58

Am gasit la Selgros, plescavita Tare gustoasa este!

sasha62 1

11.07.2014, 12:17

Foarte bun! Dar in carne tocata trebuie adaugata si ceapa taiata marunt! Incercati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa