Tort cu 5 creme si blat dungat

de laughylau in Torturi, 6 Noi 2011 | 23287 vizualizari

 

E putin cam complicat, ideea lui am preluat-o si modificat-o de pe un blog ( al Lissei)

 

INGREDIENTE

blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina

  CREMA 1 :

  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml cafea preparata, concentrata

    CREMA 2:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml cafea + 3 linguri jumatate plic gelatina
  • 200 ml frisca

    CREMA 3:

  • 1 plic gelatina
  • 250 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 50 ml visinata
  • 150 g visine din visinata

  CREMA 4:

  • 200 ml frisca naturala
  • 50 ml visinata
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • un plic de gelatina

    CREMA 5

  • 100 g zahar
  • 150 g gem de visine
  • 1 plic gelatina
  • 300 g smantana
  • 150 ml apa  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 5 creme si blat dungat:

 Blat:

Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa.Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina
Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu 1,5 lingura cacao cenuta.
Cu ajutorul unor pungi taiate la capat ( doua) se fac dugi oblice intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30 minute.

O forma de tort cu folie alimentara se tapeteaza cu blatul taiat intr-un cerc pentru fundul formei si fasii dreptunghiulare pe margini.

Se face un cilindru din folie de aluminiu care se pune direct pe fundul formei, peste blat in care se va pune crema 1.

Crema1:

Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu cafeaua.
Dupa ce se toarna in cilindrul de aluminiu, se lasa 15 minute la congelator pana se intareste crema 1.

Crema2:

Pe bain-marie se freaca 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si 3 linguri cafea concentrata. Se lasa la racit
Se amesteca cu jumatate de pliculet de gelatina inmuiata in 50 ml cafea.
Frisca se bate si se amesteca cu cealalta compozitie.

Se taie cilindrul de aluminiu si peste se toarna amestecul anterior( CREMA 2) si se lasa la congelator 15 minute.

Crema3:

Se inmoaie gelatina in cafea, se dizolva putin pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor.

Dupa aceea se toarna peste crema 2 si se lasa iar la inchegat la congelator ( 15 minute)

 Crema4:

Gelatina se inmoaie in apa, se dizolva se amesteca cu zaharul, visinata si frisca batuta dupa care se pune peste crema 3. Se lasa alte 15 minute la congelator.

 Crema5:

Zaharul se caramelizeaza si se dizlova in putina apa si gem. Gelatina se dizolva in restul de apa. Toate se amesteca cu smantana si se pun peste crema 4.


Tortul se lasa pana a doua zi acoperit in frigider.
Se rastoarna si se scoate folia alimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 5 creme si blat dungat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie