Tort cu 5 creme si blat dungat

de laughylau in Torturi, 6 Noi 2011 | 23225 vizualizari

 

E putin cam complicat, ideea lui am preluat-o si modificat-o de pe un blog ( al Lissei)

 

INGREDIENTE

blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina

  CREMA 1 :

  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml cafea preparata, concentrata

    CREMA 2:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml cafea + 3 linguri jumatate plic gelatina
  • 200 ml frisca

    CREMA 3:

  • 1 plic gelatina
  • 250 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 50 ml visinata
  • 150 g visine din visinata

  CREMA 4:

  • 200 ml frisca naturala
  • 50 ml visinata
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • un plic de gelatina

    CREMA 5

  • 100 g zahar
  • 150 g gem de visine
  • 1 plic gelatina
  • 300 g smantana
  • 150 ml apa  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 5 creme si blat dungat:

 Blat:

Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa.Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina
Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu 1,5 lingura cacao cenuta.
Cu ajutorul unor pungi taiate la capat ( doua) se fac dugi oblice intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30 minute.

O forma de tort cu folie alimentara se tapeteaza cu blatul taiat intr-un cerc pentru fundul formei si fasii dreptunghiulare pe margini.

Se face un cilindru din folie de aluminiu care se pune direct pe fundul formei, peste blat in care se va pune crema 1.

Crema1:

Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu cafeaua.
Dupa ce se toarna in cilindrul de aluminiu, se lasa 15 minute la congelator pana se intareste crema 1.

Crema2:

Pe bain-marie se freaca 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si 3 linguri cafea concentrata. Se lasa la racit
Se amesteca cu jumatate de pliculet de gelatina inmuiata in 50 ml cafea.
Frisca se bate si se amesteca cu cealalta compozitie.

Se taie cilindrul de aluminiu si peste se toarna amestecul anterior( CREMA 2) si se lasa la congelator 15 minute.

Crema3:

Se inmoaie gelatina in cafea, se dizolva putin pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor.

Dupa aceea se toarna peste crema 2 si se lasa iar la inchegat la congelator ( 15 minute)

 Crema4:

Gelatina se inmoaie in apa, se dizolva se amesteca cu zaharul, visinata si frisca batuta dupa care se pune peste crema 3. Se lasa alte 15 minute la congelator.

 Crema5:

Zaharul se caramelizeaza si se dizlova in putina apa si gem. Gelatina se dizolva in restul de apa. Toate se amesteca cu smantana si se pun peste crema 4.


Tortul se lasa pana a doua zi acoperit in frigider.
Se rastoarna si se scoate folia alimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 5 creme si blat dungat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir