Imi place tare tare mult strudelul in ultima vreme, l-am facut de vreo trei ori deja si sunt foarte multumita de rezultat, il mananc si la micul dejun, e o minunatie intr-adevar, asa ceva nici la magazin nu gasesti pe nicaieri. Deci reteta trebuie pusa neaparat la vedere, am vazut eu retete fel de fel dar asta e si mai bun, parerea mea bineinteles, dar intr-adevar cand mananci o bucatica mai vrei sa manaci si a doua si a treia si tot asa pana nu mai poti, eu am incercat sa mananc chiar calda, mama da ce buna e! Nu te mai poti opri pana nu iti zice stomacul gata. Deci m-am gandit sa fac tortulete miniportie ca sa nu exageram cu feliile mereu, am pus si la congelator ca sa mai am si alte dati si sa n-o mananc repede, si iata reteta, ma scuz pentru poze ca au iesit c-am inchise la culoare si nu sunt poze de profesionist dar gustul compenseaza tot 100 la%.
Incepem cu umplutura,taiem merele si perele cubulete(lasam felii lungi de mar pt ornat)le punem intr-un bol,impreuna cu toate ingredientele,cel mai bine e sa puneti de toate si ce bun iese o sa va mirati va asigur.bolul il punem in frigider pana facem coca sau pana aranjam tava cu folile.Deci facem o coca din ingredientele de mai sus si o punem la frigider 30 minute pana se raceste bine,in cazul foilor din comert trebuie doar sa se scongeleze si intinse un pic cu lemnul si un pic de faina.pregatim formele de tortulete,taiem foaia in cercuri avand grija,facem niste gaurele cu furculita ca sa nu creasca mult si le coacem in cuptorul incalzit 170 grade 20 minute sau pana vedem ca se fac bine,facem testul cu scobitoarea in caz ca sa vedem daca e copt,pt folile din comert trebuie mai multa grija,apoi le scoatem din cuptor si le umplem cu cateo lingura doua din umplutura aranjand bine suprafata si ornam cu feliile de mar puse in forma de floare pudrat cu scortisoara si zahar praf.
pt un strudel lung cand intindem foaia bine trebuie sa lasam 5 cm de bord uns cu ou ca sa se inchida bine in parti si lateral.punem umplutura in lung si inchidem,ungem bine cu ou,presaram cu scortisoara si zahar pudra(important este ca sa intindem foaia direct pe hartia de cuptor si direct in tava,e mai usor asa si nu te chinui ridicand strudelul asa de lung in maini si pus in tava,deci e de evitat treaba asta,mai bine direct in tava.la cuptor incins 180 grade pt 40 minute aproape,faceti testul cu scobitoarea ca sa vedeti cat de coapta este coca.Pudrati bine cu zahar pudra,si daca vreti sa gustati chiar calda e fenomenala cu ciocolata care aproape curge din ea!!!!pe frigul asta e cea mai buna prajitura calda!!!
1
daca cumparati foile din comert ele trebuiesc coapte la 170 grade pentru un timp mai lung ca sa se coaca mai bine si sa nu ramana crud in mijloc,am vazut si retete asa.trebuie un pic de rabdare ca sa se faca toate straturile de foi din inauntru si testul cu scobitoarea.