Tortulete cu sirop de artar si mascarpone

de RuxyRux in Prajituri, 19 Mai 2012 | 6479 vizualizari

 

Mmmmmm...atat de delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 80 gr amidon
  • 90 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri sirop de artar
  • 2 esente de rom
  • 6 oua
  • extract de vanilie 1/2 lingurita( sau esenta, zahar vanilat)
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri cacao neagra
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml smantana pentru frisca( neindulcita)
  • 5 linguri sirop de artar
  • 70 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 2 linguri de amidon
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 5 linguri sirop de artar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Decor:
  • ciocolata alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu sirop de artar si mascarpone:

Blatul:

Mixam ouale si zaharul, apoi adaugam aromele( romul, vanilia), faina si amidonul plus praful de copt si praful de sare. Impartim compozitia in doua si in jumatate adaugam cacaoa neagra. Punem foaie de copt in tava( 32/24) si turnam compozitia alba pe care o nivelam cu o spatula( sau lingura). Coacem la 170 de grade pentru 10 minute( facem si testul cu scobitoarea). Scoatem si lasam sa se raceasca direct pe hartia pergament( nu desprindem inca blatul). Compozitia cu cacao o impartim in doua si coacem doua foi de blat in acelasi mod. Le lasam sa se raceasca. Vom decupa  cu o forma rotunda 4 discuri din fiecare blat( sau 6 cum va vine mai bine, eu am preferat sa le fac mai mari si mi-au iesit 4 bucati).

Preparam  crema :

Amestecam galbenusurile cu zaharul , vanilia, siropul de artar si smantana si vom pune totul intr-un vas pe foc sa se lege amestecand tot timpul sa nu se prinda. Cand incepe sa se lege adaugam si amidonul si mixam bine cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa crema si apoi dam la racit. Cand s-a racit perfect( atentie numai atunci), incorporam mascarpone si mixam foarte bine.

Siropul:

Se amesteca intr-un vas pe foc apa cu siropul de artar si se adauga romul, se infierbanta usor si se da deoparte. Cu acest sirop vom stropi discurile de blat.

Asamblam tortuletele:

Stropim discurile de blat cu sirop si le umplem cu crema , vom pune un disc cu ciocolata, crema, un disc fara ciocolata,  crema, si din nou disc cu ciocolata, le decoram cu fulgi de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu sirop de artar si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (80)

RuxyRux 1

25.05.2012, 22:37

O Mitiiii...te pup si iti multumesc din toata inima!

RuxyRux 1

25.05.2012, 22:38

Mirelus...esti o deosebita! Multumesc tare mult pentru tot

RuxyRux 1

25.05.2012, 22:38

Multumesc Mon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone