Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat

de Merisor in Torturi, 12 Mar 2013 | 13779 vizualizari

 

Este un tort racoros si aromat pe care de regula il fac vara cu mere acrisoare.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • 1 plic praf de copt

Pentru umplut:

  • 11 mere medii
  • 5 bucati rahat
  • miez de nuca sferturi
  • gem de prune acrisor
  • 1 lingurita praf de scortisoara

Pentru crema:

  • 200 gr ciocolata menaj amaruie
  • 500 ml frisca lichida

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • esenta de lamiae
  • 2 linguri zahar

Pentru ornat:

  • frisca
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat:

Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem.

Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt.

Eu am folosit o cratita cu diametrul de  26 cm.

Taiem rahatul in felii subtiri, astfel incat sa formam din ele cate doua dopuri pentru fiecare mar.

Punem cate un dop din rahat in scobitura marului si il asezam cu grija in partea de jos, apoi punem gem de prune  si miez de nuca, astfel incat sa lasam loc si pentru dopul de deasupra.

 Punem cel de-al doilea dop de rahat deasupra scobiturii din mar si asezam merele in forma dev tort, unul langa altul.

Presaram peste mere scortisoara.

Dam forma cu merele la cuptor pentu 10 minute la 175 grade.

Intre timp pregatim blatul: batem albusurile spuma impreuna cu putina sare, adaugam treptat zaharul si apa minerala, apoi galbenusurile unul cate unul, uleiul, esenta si treptat faina amestecata cu praful de copt .

Scoatem merele, rasturnam blatul peste ele si dam din nou la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca asa in vas, apoi rasturnam tortul pe platou.

Facem siropul: adica fierbem toate ingredientele si lasam sa se raceasca. Insiropam tortul racit cu siropul de asemeni racit.

Pentru crema: punem 400 ml frisca lichida intr-un vas, rupem ciocolata si o adaugam peste frisaca si punem vasul pe foc pana la topirea ciocolatei mestecand continuu, apoi dam vasul la rece.

Cand s-a racit, introducem mixerul si frecam pana capata o consistenta cremoasa.

Restul de frisca o batem cu mixerul si o folosim la ornat.

Imbracam tortul in crema de ciocolata, asezam fulgi de ciocolata alba pe margini, iar deasupra ornam cu frisca.

TIPS-URI

1

merele se pot stropi cu putina zeama de lamaie, daca sunt prea dulci.

2

se poate folosi putina gelatina la crema, daca aceasta nu va avea consistenta dorita.

3

se pot folosi merele si nedecojite, oricum coaja se inmoaie la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu smantana si nuci