Tort cu ciocolata si portocale

de susu in Torturi, 26 Aug 2010 | 7467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :  
  • 3 oua mari
  • ½ cana ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 borcan de 400 g gem
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Suc de ananas pentru insiropat    
  • Crema de portocale :  
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri potrivite de zahar
  • 150 ml zeama de portocale
  • Esenta de portocale  
  • Crema de ciocolata :
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
  • 200 ml frisca lichida
  • Cateva linguri de cognac  
  • Glazura :  
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida    
  • Decor
  • Portocale,
  • ciocolata,
  • coaja de portocale  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si portocale:

Blatul :

Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima. Le adaugam si pe acestea la compozitia de blat si amestecam usor de jos in sus. Coacem la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Taiem blatul in 3 si insiropam cu suc din compot.

Crema de portocale :

Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu pana se dizolva cristalele. ( apa din baie nu trebuie sa fiarba) Se adauga apoi zeama de portocale, esenta si se amesteca aproximativ 10 minute pana la ingrosare. Crema va fi de consistenta unei budinci sau chiar mai groasa. Se lasa pe masa pana la racire cand se va introduce la frigider.

Ganache de ciocolata :

Punem smantana impreuna cu cognacul si ciocolata bucatele intr-o cratita de teflon la foc foarte mic. Amestecam pana la dizolvarea ciocolatei. Lasam sa se raceasca dupa care punem ½ din cantitatea de crema la frigider. Dupa ce s-a racit bine se amesteca cele doua creme (cea de la frigider cu cea de la temperatura camerei ) pana iese o crema fina.

Montare blat :

Asezam primul blat insiropat pe un grilaj, ungem blatul cu crema de ciocolata, asezam al doilea blat, punem crema de portocale si deasupra ultimul blat.

Glazura :

Topim ciocolata in smantana pe foc mic dupa care o turnam cu miscari circulare in centrul tortului lasand sa se prelinga si pe margini. Daca nu se scurge complet ne putem folosi de o spatula cu care sa intindem crema peste tot. Se lasa pe masa pana la racire cand se introduce in frigider. Se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras