Tortilla de patatas cu ardei si branza

de LauraO in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 6959 vizualizari

 

Cineva imi vorbea zilele trecute despre bucataria mexicana si spaniola, despre tortilla, paella si frittata. Asa ca m-am ales cu the biggest craving ever pe care a trebuit sa o domolesc right away.

Si cum era o situatie de urgenta, am ales o reteta usoara, rapida si satioasa ce aduce o parte din aromele din Peninsula Iberica: tortilla de patatas.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 ceapa medie taiata julien
  • 1 ardei kapia taiat marunt
  • 1 cartof mare
  • branza de burduf sau orice alta branza care se topeste
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 catei de usturoi taiati felii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas cu ardei si branza:

Un cartof mare curatat si taiat felii subtiri se rumeneste intr-o tigaie neaderenta in 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit bine pe ambele parti, feliutele de cartof se scot si se lasa la scurs pe un servetel. In aceasi tigaie se pun la calit o ceapa medie taiata julien, feliute de ardei kapia si doi catei de usturoi feliati. 5 minute la foc mediu sunt de ajuns sa inmoaie ceapa si ardeiul.

Intre timp se bat 5 oua, in care adaugam sare, piper, o legatura mica de patrunjel, tocata si branza. Eu am pus niste resturi de branza de burduf, pe care le-am maruntit cu mana.

  Scoatem din tigaie legumele calite, daca mai e nevoie, mai adaugam putin ulei si aranjam in tigaie feliile de cartofi, una langa alta. Deasupra punem ceapa si ardeiul si amestecul de oua. Se gateste la foc mediu cam 5 minute, pana se coaguleaza ouale si compozitia se desprinde de pe marginile tigaii. Cu ajutorul unei farfurii putem intoarce tortilla, astfel incat sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Eu insa nu am reusit, asa ca am lasat-o in cuptor 5 minute, cu tot cu tigaie pana s-a rumenit la suprafata.

  Se scoate si se pune int-o farfurie, se taie felii ca la pizza si se serveste atat calda, cat si rece.

TIPS-URI

1

Pentru ceva savoare in plus, se poate prepara un sos din 4 linguri iaurt, o lingura de smantana, un catel de usturoi zdrobit, o lingura de zeama de lamaie, patrunjel tocat si sare, amestecate impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas cu ardei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Lau 1

09.02.2011, 16:41

si eu fac dar pun mai multi cartofi iese mult mai buna,asa se face in spania cartofi sa fie cel putin cat ouale la numar ,sper ca nu te superi

LauraO 1

10.02.2011, 20:09

@ LUK multumesc!
@Onesta O idee geniala, multumesc de sfat!
@ sufletista E delicioasa cu mai multi cartofi, stiu foarte bine asta, insa cand e vorba de silueta, less is more, nu?

Ina 1

06.07.2013, 21:27

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de varza