Azi 29 iulie nepotul meu Victor a implinit 18 anisori, e si proaspat student, asa ca musai sa prestez ceva....am sa revin si cu poza de final, cand ajung la sarbatorit......acum sa trecem la scris, sa nu uit ce am combinat....
Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam.
Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii opriti ii asezam pe marginea formei cu partea glazurata lipita de perete. Intr-un bol mixam bine smantana groasa si frisca lichida, apoi incorporam crema mascarpone. Separat punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ouale si zaharul si asezam pe foc, amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatina sile incorporam in crema de oua, omogenizam.
Crema de oua o incorporam in frisca amestecata cu mascarponele. Pastram 18 + 1 capsuni, restul le asezam peste blatul de biscuiti si turnam crema obtinuta. Deasupra asezam cele 6 piscoturi, presaram inimioare decorative si dam la frigider cca 3 ore.Cand s-a intarit bine, ne apucam de jeleu.
Punem dulceata in robot si o mixam bine, adaugam si siropul de capsuni, transferam totul intr-o craticioara si punem pe foc cat sa se incalzeasca, apoi adaugam gelatina care a fost pusa la hidratat in apa rece. Amestecam bine si apoi cu ajutorul unei linguri punem jeleul intre piscoturi. In mifloc asezam 1 capsuna, care sa simbolizeze urmatorul an, adica 19, iar cele 18 capsuni le impartim cate trei in fiecare triunghi cu jeleu, peste piscoturi turnam ciocolata topita si ornam cu inimioare decorative.