Tort trunchi de copac

de BucatarialuiDodo in Torturi, 17 Dec 2010 | 19526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă mari
  • 120 g zahăr
  • 100 g nuci măcinate
  • 90 g făină
  • 15 ml rom
  • Pentru crema:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 350 g unt
  • 1 zahăr vanilat
  • 60 ml apă
  • Sirop:
  • 50 ml rom
  • 50 ml apă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trunchi de copac:

Blat:

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi se bat din nou până la dizolvarea completă a zahărului. Se adaugă gălbenuşurile, nuca măcinată, făina şi romul şi se amestecă uşor cu lingura. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă dreptunghiulară, îmbrăcată cu hârtie de copt. Se coace blatul în cuptorul preîncălzit până trece testul cu „scobitoarea” (atunci când scobitoarea iese curată din blat, înseamnă că acesta este copt). Blatul fierbinte se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, se scoate hârtia de copt şi se rulează.

Crema:

Ouăle, zahărul, apa şi cacao se pun într-un vas pe baie de aburi şi se fierbe până se îngroaşă amestecul. Când acesta este rece, se adaugă untul la temperatura camerei şi se amestecă bine.

După ce blatul s-a răcit, se însiropează cu amestecul de apă şi rom şi se umple rulada cu 2/3 din cremă. Cu restul de cremă se îmbracă tortul şi cu ajutorul unei linguri se dă aspectul trunchiului de copac. Se orneză cu bucăți de ciocolată sau fructe de pădure, după plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi