Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a cratitei, avand mare grija sa nu ne ardem cu el.
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pina capata o culoare mai deschisa, apoi adaugam frisca si laptele mixand in continuare. Turnam compozitia in cratita tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pentru aproximativ 30 minute.
Intre timp preparam blatul, mixand bine de tot galbenusurile cu zaharul si apa pina isi dubleaza volumul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptata, lingura cu lingura. Dupa ce s-au omogenizat adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu grija sa se incorporeze albusurile apoi adaugam cealalta 1/2 si invartim cu grija. Rasturnam blatul peste crema ce se face in cuptor si mai lasam sa se coaca aproximativ 20-30 de minute pina e gata facut blatul.
La fel preparam si al doilea blat mic si il punem la copt intr-o forma mai mica.
Preparam si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic iar la sfarsit adaugam in ea putina esenta de fistic, care ii va schimba putin culoarea si ii va da un gust deosebit.
Blaturile scoase din cuptor le lasam sa se raceasca . Cel mare in cratita iar cel mic il scoatem pe un gratar. Bine ar fi ca blaturile sa se faca azi iar cremele si asamblarea a doua zi., fara a scoate cratita de pe blatul mare.
Trecem la asamblarea tortului. Blatul mare(cratita) il acoperim cu platoul pe care va fi servit si cu o miscare rapida il rasucim cu susul in jos, avand grija la siropul caramel ramas sa nu curga. Punem crema de vanilie cu fistic peste tort , adaugam blatul mic si in mijlocul lui adaugam crema ramasa.
Glazuram partea de sus a tortului cu glazura de ciocolata alba-neagra si apoi ornam tortul dupa preferinta. Eu am lasat putina crema cu care am uns lateralele tortului si am lipit apoi roll's-uri pe margine.Am ornat tortul cu bombonele colorate sa fie in pas cu sarbatoarea. La servit , la fiecare felie adaugam un glob de inghetata de capsuni , cate o capsuna si frisca batuta.
Pofta mare !