am facut acest tort pt printisorul meu scump, care pe 11 face 1 anisor, insa stazi i-am taiat motul, iar maine implinim si noi 2 anisori de la casatorie :)
a iesit el cam stramb insa l-am facut in mare graba si parca nimic nu-mi mai iesea....dar pana la urma s-a mancat aproape tot, mai am si pentru voi stati linistite. :*
pt blat
pt crema:
pt decor:
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Intre timp pregtim crema astfel:
Preparam puding-ul conform instructiunilor de pe pachet, lasam sa se racoreasca, dupa care turnam in fir subtire gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece, apoi am incalzit-o la baine-marine pana s-au dizolvat toate cristalele, dupa care incorporam frisca batuta ( insa nu chiar toata, pastram si pt decor) si piersicile taiate cubulete, omegenizam bine compozitia si dam la rece, insa nu o lasam foarte mult, ci doar cat sa se intareasca putin, apoi tapetam o tava mai inalta cu folie alimentara, punem crema, peste care punem blatul insiropat, strangem bine folia si dam la rece cateva ore.
Cu ajutorul unui platou rasturnam tortul dintr-o singura miscare, peste crema punem zmeura, apoi un strat generos de frisca.
Peste frisca am pus nuca de cocos verde, portile le-am facut cu frisca.