L-am numit asa fiindca s-a dorit a fi o tarta, dar a sfarsit prin a fi un tort.... :D
Blat :
Pentru sirop:
Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie putin.
Blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina , praful de copt si esenta. Am turnat aceasta compozitie peste merele coapte , apoi am mai pus in compozitie si bucati de mere coapte, impreuna cu miez de nuca. Am pus totul la cuptor, pentru cca. 35 minute.
Pentru ca mi s-a parut prea simplu pentru un tort si prea inalt pentru o tarta, l-am insiropat ( zaharul il caramelizam, adaugam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul, iar cand se mai raceste adaugam esenta de rom ) la baza si l-am ornat cu frisca si topping de zmeura.
Ce a iesit, vedeti in imagini, iar daca va spun ca este delicious, trebuie sa ma credeti pe cuvant.