Este un tortulet simplu, usor de facut, de efect si foarte foarte bun :)
Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele.
Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15-20 minute , in functie de cuptorul fiecaruia.
Crema:
Se freaca untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam branza dulce si vanilia si amestecam bine;la sfarsit adaugam frisca batuta.
Asamblare:
Se taie foaia de blat in 3 parti egale; se unge cu dulceata de afine, apoi se pune crema; se ruleaza si se aseaza pe un platou in picioare, iar cu celelalte 2 parti se procedeaza la fel si se pun in continuare formand un melc; se imbraca tot tortul in aceeasi crema si se orneaza cu jeleuri.Eu l-am stropit putin pe deasupra cu sirop de la dulceata si am trasat niste dungi.
1
Dulceata poate fi de orice fel...mie imi place sa folosesc de afine
2
Poate fi adaptat cu fructe exotice