Tort Dobos

de miremirc in Torturi, 10 Ian 2011 | 26044 vizualizari

 

by Lily_Musat

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 400 g zahar,
  • 300 g faina.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 5 oua,
  • 250 g zahar,
  • 3 lg cacao.
  • Glazura:
  • 150 g zahar,
  • 50 g unt,
  • 1/2 lgt otet.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Ptr. blat: Mixam albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, si la urma cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus;se coc 12 foi.

Ptr. crema: Mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, amestecand pana se ingroasa ;untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia de mai sus.

Ptr. glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul;la urma punem otetul pentru stralucire.

Asamblare: punem crema pe 11 foi; pe cea de a 12-a foaie punem glazura repede , o intindem uniform ,iar apoi cu un cutit ud portionam cum dorim,apoi asamblam puzzel-ul deasupra pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]