Tort Sacher (imbunatatit)

de angyb in Torturi, 27 Mar 2012 | 5462 vizualizari

 

Una dintre prietenele mele imi tot spune ca ar vrea sa manance tort Sacher si cum este insarcinata am hotarat sa il fac dar cu un mica adaugare.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 75g unt
  • 100g ciocolata menaj
  • 75 g faina
  • 75g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura
  • 350g de gem de caise
  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 50ml apa
  • 100g zahar
  • 100g cicolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher (imbunatatit):

Blatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna ca zaharul (ca si pt.bezea) dupa care adaugati-le la amestecul de ciocolata amestecand de sus in jos. Adaugati faina cernuta, dupa care turnati intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie e copt si dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

Crema: Topiti ciocolata alba cu 100 ml de frisca. Cand ciocolata s-a topit dati la rece (in congelator) aproximativ o jumatate de ora. Restul de frisca bateti-l spuma, dupa care adaugati ciocolata topita batand mereu pana cand are consistenta dorita. (M-am inspirat de la Miha cu aceasta crema. Are dreptate, provoaca dependenta. De cate ori pregatesc ceva cu frisca trebuie sa adaug si un pic de ciocolata-multumesc)

Glazura: Puneti pe foc apa impreuna cu zaharul, dupa care adaugati ciocolata taiata bucatele.

Asamblarea:Taiati blatul in doua si ungeti aproape tot gemul de caise (ca sa fie mai usor de intins tineti borcanul aproximativ 5 minute in apa fierbinte). Peste gemul de caise intindeti crema de frisca apoi al doilea blat.

Turnati peste glazura de ciocolata si intindeti-o bine ca sa acopere tot tortul.

Lasati la rece aproximativ 2 ore.

Sursa de inspiratie http://ricette.giallozafferano.it/Sacher-torte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher (imbunatatit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

28.03.2012, 10:55

trebuie sa fie tare bun

mena29 1

28.03.2012, 12:42

irena 1

28.03.2012, 18:30

Bun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)