Tort Sacher (imbunatatit)

de angyb in Torturi, 27 Mar 2012 | 5372 vizualizari

 

Una dintre prietenele mele imi tot spune ca ar vrea sa manance tort Sacher si cum este insarcinata am hotarat sa il fac dar cu un mica adaugare.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 75g unt
  • 100g ciocolata menaj
  • 75 g faina
  • 75g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura
  • 350g de gem de caise
  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 50ml apa
  • 100g zahar
  • 100g cicolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher (imbunatatit):

Blatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna ca zaharul (ca si pt.bezea) dupa care adaugati-le la amestecul de ciocolata amestecand de sus in jos. Adaugati faina cernuta, dupa care turnati intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie e copt si dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

Crema: Topiti ciocolata alba cu 100 ml de frisca. Cand ciocolata s-a topit dati la rece (in congelator) aproximativ o jumatate de ora. Restul de frisca bateti-l spuma, dupa care adaugati ciocolata topita batand mereu pana cand are consistenta dorita. (M-am inspirat de la Miha cu aceasta crema. Are dreptate, provoaca dependenta. De cate ori pregatesc ceva cu frisca trebuie sa adaug si un pic de ciocolata-multumesc)

Glazura: Puneti pe foc apa impreuna cu zaharul, dupa care adaugati ciocolata taiata bucatele.

Asamblarea:Taiati blatul in doua si ungeti aproape tot gemul de caise (ca sa fie mai usor de intins tineti borcanul aproximativ 5 minute in apa fierbinte). Peste gemul de caise intindeti crema de frisca apoi al doilea blat.

Turnati peste glazura de ciocolata si intindeti-o bine ca sa acopere tot tortul.

Lasati la rece aproximativ 2 ore.

Sursa de inspiratie http://ricette.giallozafferano.it/Sacher-torte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher (imbunatatit)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura