Tort rosu

de Lau in Torturi, 25 Mai 2011 | 4041 vizualizari

 

La multi ani draga ruxy si miremirc

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 2 albusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 3 linguri margarina
  • SIROP
  • 50 ml coniac
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de migdale
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

BLAT-Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga esenta, zaharul si la final faina cernuta. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele se pune la incalzit. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. In crema calda se adauga margarina si se omogenizeaza

DECOR-plicul de jeleu se amesteca cu zaharul si esenta, se adauga 200 ml de apa si se pune la foc cca 1 min dupa care se toarna peste tort

Se taie blatul racit in 3

Asamblare-se aseaza prima foaie-se insiropeaza-se unge cu gemul de cirese-se adauga jumatate din crema -se adauga a 2 foaie -se insiropeaza-se unge cu gem de cirese -se adauga restul de crema-se aseaza a 3 foaie se insiropeaza-se toarna tort jelee si se decoreaza cum dorim

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zmeura si mascarpone