Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril

de nana in Torturi, 8 Noi 2011 | 7858 vizualizari

 

Pentru ca ieri am mancat un tort foarte bun, de ziua de nastere a unei colege, m-am gandit sa-l fac si eu azi pentru sotul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina alba
  • 4 oua intregi
  • bicarbonat
  • 1 plic frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 150 ml lapte
  • compot de mere
  • 1/2 lingurita cacao
  • 1 lingurita ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril:

Frisca: pentru ca am folosit frisca la plic, am preparat-o conform instructiunilor de pe verso si am mai pus in plus 1 pliculet de intaritor de frisca ca sa stea mai bine pe tortulet. Si am pus-o la frigider.

Blatul: am separat albusul de galbenus; albusul si zaharul l-am amestecat bine-bine cu mixerul pana a rezultat o spuma consistenta; apoi, pe rand am pus galbenusurile, bicarbonatul, cacao si faina (si am amestecat incontinuu cu mixerul pana s-au amestecat toate si a rezultat o coca consistenta). Compozitia am pus-o intr-o cratita joasa (in care am pus un pic de ulei, si l-am intins frumos pe fundul cratitei; daca ai la indemana hartie cerata o poti pune, eu nu am avut si am folosit un pic de ulei). Intre timp aprinzi cuptorul  si lasi 5 minute sa se incalzeasca; pui si o cratita mai mica cu apa jos in ler ca sa nu se arda blatul. Si apoi pui cratita cu coca la cuptor pentru aproximativ 15 minute (iti vei da seama ca e gata, pentru ca incepe sa miroase... si verifici blatul cu scobitoarea). Cand e gata scoti checul si il pui pe o tava/farfurie mai mare cu fundul in sus. Si lasi un pic sa se raceasca.

Apoi incepi sa ornezi tortul: insiropezi blatul cu sucul din compot, apoi pui merele din compot pe toata suprafata blatului, asa incat sa nu ramana spatiu. Deasupra merelor pui frisca (dar nu imbraci tortul in frisca, trebuie sa se vada 3 straturi: blatul, merele si frisca). Optional langa mere poti pune si visine/cirese/portocale.

Cand e gata il dai la frigider pana se raceste complet blatul. Din pacate am uitat sa fac poze in timp de preparam tortul, asa ca vedeti doar poze de final

E asa de bun si racoros, perfect pentru un desert. Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

babi5 1

31.08.2013, 08:23

ianculubita 1

31.08.2013, 11:52

LA MULTI ANI FRUMOSI!!

tanyapatap 1

31.08.2013, 18:45

La multi ani!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu flori de salcam