Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi crema nu este o problema. Faina se cerne de doua ori iar apoi se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. In compozitia de oua se adauga faina treptat, laptele si esenta. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma detasabila de tort si se pune aluatul. Se da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute in functie de cuptor. Este un aluat foarte fraged si aromat. Eu am pus cateva picaturi de colorant sa iasa mai galben pentru ca n-am avut oua de tara.
Crema 1 : Am facut un ganache din ciocolata.
Se pune smantana intr-o oala pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se tine pe foc mic si se amesteca pana la topirea ciocolatei.
Crema 2 : Se prepara la fel ca si prima crema doar ca dupa racirea cremei se da la frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul.
Am taiat blatul in doua si am insiropat jumatate de blat cu zeama scursa de la fructe amestecata cu zahar dupa gust. Pe jumatatea de blat neinsiropata am pus fructe de padure scurse si pe cealalta nectarine taiete felii subtiri. Peste fructe am pus prima crema de menta. Am asezat niste visine fara samburi si am pus deasupra cel de-al doi-lea blat.
Cine doreste poate insiropa tot blatul dar este bun si asa. Cu crema de capsuni am ornat tortul pe deasupra