Sunt innebunita dupa fructe de padure, asa ca m-am gandit la un desert racoros si cu mai putin zahar numai bun pentru zilele calduroase ce urmeaza.
Fructele de padure:
Intr-o sita incapatoare puneti fructele de padure congelate si pudrati-le cu cele 3 linguri de zahar pudra. Amestecati-le usor cu mana sa se distribuie zaharul uniform.
Asezati sita deasupra unui castron mai mare. Cel mai bine e sa fie cativa centimetri de la fundul sitei pana la fundul castronului. Puneti deoparte, dar nu la frigider.
In maxim o ora fructele se vor fi decongelat si vor fi lasat un sirop la fundul castronului.Acesta poate fi folosit pentru insiroparea blatului sau cu apa minerala ca suc.
Blatul:
Incalziti cuptorul la 200 de grade.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti cu mixerul galbenusurile cu zaharul si albusurile cu esenta de vanilie. Turnati albusurile peste galbenusuri si amestecati cu grija sa nu se lichefieze din nou albusurile.
Se adauga faina (data prin sita sau printr-un dres de matase), praful de sare si praful de copt si se amesteca usor cu telul pana la omogenizare. Turnati blatul intr-o forma rotunda de tort si dati la cuptor pentru 15-20 minute.
Intre timp, pregatiti budinca dupa instructiunile de pe plic si lasati-o sa se raceasca.
Dupa ce s-a copt blatul, rasturnati-l pe un platou si taiati-l in 2 pe orizontala. Turnati jumatate din siropul lasat de fructe si puneti jumatate din cantitatea de budinca. Cu grija asezati cca 3 sferturi din fructele de padure peste budinca, apasand usor ca sa 'intre' si sa se fixeze in stratul de budinca.
Acoperiti cu a 2-a jumatate de blat. Intepati-o din loc in loc cu o furculita, ca sa absoarba mai repede siropul si turnati incet restul de sirop de la fructe. Ungeti apoi cu restul de budinca si restul de fructe deasupra. Eu am pus fructele ceva mai concentrat in mijloc, nu chiar pana la margine pe acest strat, sa nu cada.
Ornati cu frisca dupa propriul gust. Eu am creat o 'bariera' de frisca in jurul fructelor de padure de deasupra.
1
Este recomandat sa fie tinut in frigider o zi, ca sa se intrepatrunda bine aromele.
2
Foarte bun la o ceasca de cafea.