Preparat pentru nepoata mea cu ocazia zilei de nastere.
Aluatul:
Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute.
Crema 1:
Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.
Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.
Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.
Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.