Tort Pianoforte

de luminita468 in Torturi, 21 Aug 2012 | 5879 vizualizari

 

Preparat pentru nepoata mea cu ocazia zilei de nastere.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 14 oua
  • 600gr. miere
  • 8 pahare faina
  • 4 linguri cacao praf
  • 2 pachetele praf de copt
  • 2 pahare zahar
  • 200 gr ulei
  • un virf de cutit de sare
  • Crema 1:
  • 1 l smintina
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare de nuci (prajite si maruntite)
  • 1 pachetel de vanilie
  • Crema 2:
  • 500 gr ciocolata niagra
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • Siropul
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Ciocolata alba 50 gr,
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pianoforte:

Aluatul:

Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de  zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute. 

Crema 1:

Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.

Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.

Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.

Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pianoforte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

22.08.2012, 16:53

Splendid! Superba nepotica sa fie sanatoasa!

Bya Ralu 1

01.09.2012, 20:51

luminita468 1

04.09.2012, 15:06

Mersi mult, ma scuzati, am putin timp si nu reusesc sa mai adaug retete, dar degraba am so fac.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si ciocolata