Tort crema de zahar ars

de Toamna07 in Torturi, 20 Dec 2013 | 26672 vizualizari

 

Nu stim cand sau cum au devenit prajiturile o parte atat de importanta a Craciunului,dar cu siguranta ne bucuram ca au devenit.
Si asa,spetitul in bucatarie cu pregatirea dulciurilor,va avea un final gustos...si aratos !

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema de zahar ars:

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar + 8 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 4 pliculete de zahar vanilat

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana cu varf de faina
  • 10 linguri de lapte
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars:

Ne apucam de crema de zahar ars.

Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.Separat,se bat ouale cu restul de zaharul si vanilia.Cand au crescut suficient ,se toarna laptele clocotit,amestecam usor si apoi turnam compozitia in cratita tapetata cu zahar ars.Dam crema la cuptor incins  (max. 200 de grade) pentru 25-30 de minute.
Blatul:
Faina o amestecam cu praful de copt .
Separam galbenusurile de albusuri .
Albusurile le batem spuma tare .
Galbenusurile de mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema .
Faina amestecata cu praful de copt o adaugam incet -incet peste galbenusuri mixand intr-una .
Cu o paleta sau lingura mare  incorporam si albusurile ; le amestecam usor  ca si cum le-am da peste cap. Aluatul trebuie sa aiba un aspect aerat ,pufos , de norisor. :)
Dupa cele 30 de minute verificam daca crema s-a inchegat si adaugam compozitia de blat peste ea.Dam,din nou,la cuptor pentru inca 30-35 de minute .
Cand este gata inchidem focul  si lasam tortul in cuptor cu usa deschisa sa se obisnuiasca cu temperatura de afara .
Rasturnam tortul : Punem deasupra formei un platou cu margini ridicate si cu putina indemanare intoarcem tortul.Dam tava la frigider si a doua zi vom gasi blatul de la tort perfect insiropat de la crema.
Eu am presarat peste tort niste migdale glasate cu miere!:)
Este un deliciu !
Asa se scrie o poveste de Craciun!:)
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata