pentru voi toti,pentru ca mi-ati facut ziua frumoasa,din tot sufletul si inima mea....am vrut o inima rosie,dar gelatina care se voia a fi rosie...era de fapt portocalie....dr Oetcker e de vina :)))
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos(depinde de cuptor).Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.
Fructele din compot le punem la scur,intr-o sita.
Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.
Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.
Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.