Tort pentru Ionix

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 2 Sep 2010 | 3639 vizualizari

 

special pentru ionix!la multi ani!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g ciocolata
  • esenta
  • frisca pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Ionix:

Biscuitii se rup bucati.

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand incontinuu.Amestecul se toarna intr-o cratita si se pune pe foc mic amestecand constant pana se ingroase ca o budinca.Se opreste focul si se adauga 50 g ciocolata si se omogenizeaza.Crema se amesteca cu biscuitii rupti bucati si se omogenizeaza.Intr-o tava cu peretii detasabil se pune folie alimentara si se pune compozitia rezultata si se niveleaza.

Se da la frigider 2-3 h pana se intareste,apoi se rastoarna pe un platou.

Din 100 g ciocolata,4 linguri lapte si 1 lingura ulei se face o glazura care se toarna peste tort.Se lasa la frigider pana se intareste glazura.Se decoreaza cu frisca si zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Ionix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

03.09.2010, 11:37

mandro de ionix mai ocupi multe retete tu?la multi ani inca o data atunci.....super bita..imi place multttttt

mimmi 1

03.09.2010, 11:40

Ce idee super ai avut.arata tare bine !

Corinuta 1

04.09.2010, 19:01

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Ganache