uite ca e miezul noptii si eu nu am ce face, postez torturi la ora asta,...in loc sa dorm...dar abia acum mi-am facut timp...tortul e pentru printesa mea scumpa Bianca care a facut 2 luni azi...sa o pupe mamica, de dulceata!!!!
Blatul l-am facut ca un pandispan obisnuit...nu insist, toata lumea stie....
Crema de banane: bananele le-am dat la blender si le-am facut terci, am adaugat iaurtul, gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am pus la topit la foc mic...am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat bine in pireul de banane. Frisca am batut-o bine si am adaugat-o si pe ea.
Intr-o tava rotunda, in care am copt si blatul, am pus folie pe fund si am turnat crema de banane. Am mai feliat o banana si am turnat-o deasupra apoi am dat la rece cam 6 ore...( de fapt la mine a ramas peste noapte, ca am facut-o aseara f tarziu...iar dimineata am facut restul....)
Crema de ciocolata: am topit ciocolata cu 100 ml lapte, gelatina la fel ca mai sus, apoi am adaugat la ciocolata si am amestecat bine. Am batut si frisca bine si am amestecat -o cu ciocolata.
Am taiat blatul in doua si am insiropat bine jumatate de blat, am intins peste crema de banane dulceata de pepene si apoi am asezat blatul. Am turnat crema de ciocolata si am dat iar la rece catreva ore.
Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata am asezat al doilea blat insiropat. Siropul l-am facut amestecand zaharul cu apa pe foc, iar dupa racire cu esenta de rom.
Glazura: asta mi-a scos peri albi...nu ca n-aveam deja...dar mi-a mai scos cativa cu siguranta....deci...am amestecat zaharul cu cacao , uleiul si apa fierbinte si am amestecat bine, apoi am turnat peste tort...dar a fost un fiasco...nu stiu de ce, dar s-a scurs pe alaturi...asa ca am luat-o usor de pe tort si apoi am vrut sa ung cu Nutella...dar a naibii ca nici pe asta nu o puteam intinde...pana la urma am amestecat nutella cu glazura si cu ajutorul unui cutit umezit cu apa fierbinte pana la urma am reusit cumva cumva sa o intind pe tort... nu a iesit prea bine...dar e si ultima data cand mai fac eu experimente de astea...de-acum numai glazura de ciocolata topita...aia e sigura 100%
Am ornat tortul cu frisca si niste jeleuri...ca doar e pt copii!!!!si-l papa mama!!!!
Offf.....greu frate, greu! dar tare buuun!