Tort "Parisul in flacari"

de angyb in Torturi, 3 Sep 2012 | 8349 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua mea mi-am permis sa imi fac cadou un tort la care imi sta gandul de un pic de vreme .Reteta am luat-o de la Miremirc dar am facut cateva modificari.Va invit macar la o felie virtuala cu multumiri pentru toate urarile voastre.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • Bezea cu nuci:
  • 7 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 500ml lapte
  • 6 linguri faina alba
  • 250g unt
  • 2 banane
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Parisul in flacari":

Foile:

Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Dam la cuptor circa 15 minute.

Mai facem o foaie cu restul ingredientelor.

Bezeaua de nuci:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,faina si nuca macinata.Turnam compozitia in aceasi tava in care am facut foile si dam la cuptor pana cand se rumeneste.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul. 100 ml lapte amestecam cu faina, iar restul de lapte se pune sa dea un clocot. Laptele amestecat cu faina il turnam peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie se toarna peste amestecul de oua. Punem cratita la foc mic pana cand se ingrosa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul moale la temperatura camerei il mixam spuma apoi adaugam cate o lingura din crema de oua, amestecand mereu. Adaugam bananele maruntite cu ajutorul unei furculite.

Siropul:

Amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic aproximativ 15 minute.Dam deoparte si adaugam esenta de rom .Il lasam sa se raceasca dupa care insiropam foile de cacao si bezeaua de nuci.

Glazura:

Topim ciocolata alba cu 200 ml de frisca si o dam la rece .Restul de frisca il batem spuma dupa care adaugam ciocolata topita cu frisca si continuam sa mixam.

Asamblarea: foie de cacao+sirop,1/2 crema,bezea de nuci+sirop,1/2 crema .a doua foie sirop dupa care decoram cu glazura dupa placerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Parisul in flacari"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata