Tort parfait

de Corinuta in Torturi, 31 Iul 2010 | 13488 vizualizari

 

Rece si buuun! Am luat reteta de pe blogul Laurei care imi place mult! http://savalaura.blogspot.com/2007/05/tort-parfait-in-trei-culori-aliza.html

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort parfait:

Se pune laptele la fiert.

Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu zaharul si cu faina pana devine o crema.

Se toarna laptele cald peste crema putin cate putin amestecand continuu. Dupa ce am incorporat tot laptele se pune crema la fiert pe foc mic, invartind continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata se imparte in trei vase si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca pana se intareste. La fel si albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Intr-o canita se dizolva cafeaua cu putina apa. In alta cana se face la fel cu cacaua.

Dupa ce s-a racit crema, se pune in fiecare un pliculet de vanilie. Intr-una se adauga cafeaua dizolvata, iar in alta cacaua. Se amesteca bine, dupa care se impart frisca si albusurile in mod egal si se amesteca usor cu telul.

Se imbraca un castron in celofan, se pune prima crema de cacao si se da la congelator pana ingheata. Celelalte doua se pastreaza la frigider. Dupa vreo ora jumate-doua, se pune al doilea strat de vanilie si se da iar la congelator. Ultima se pune crema cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte.

A doua zi se scufunda vasul in apa fierbinte cateva secunde, apoi se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfait" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella